Co to znaczy „dobre wino”? Czy „dobre wino” musi być drogie? Czy coraz bardziej popularne nakrętki oznaczają gorsze jakościowo trunki? W końcu, czy wina butelkowane w Polsce to alkohol gorszej…
Trendy „eko” i „bio” zataczają coraz szersze kręgi. Ekologiczne chusteczki dla niemowląt, samochody czy organiczna bawełna, z której szyje się ubrania do sieciówek, to tylko niektóre przykłady jak wielka jest…
Początek Nowego Roku skłania do bilansów i zestawień. Związek Pracodawców Polska Rada Winiarstwa, wraz z kilkoma swoimi firmami członkowskimi, cofnął się do minionych miesięcy i pokusił się o podsumowanie 2017…
Nowy Rok napawa nadzieją, skłania do snucia planów i wytyczania celów. W branży winiarskiej ogromne nadzieje pokładane są w pracach niedawno powołanego Zespołu ds. Rozwoju Sektora Winiarskiego w Polsce oraz…
Grzaniec, glühwein, glögg - okres jesienno-zimowy, a w szczególności okołoświąteczny, to bez wątpienia czas alkoholi grzanych. Przyjemnie ciepłe i rozgrzewające - ratują przemarznięty organizm, zapobiegają przeziębieniom i dodają uroku wieczorom…
Polacy niewątpliwie kochają „bąbelki”. Członkowie Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa twierdzą zgodnie - minione lato było złotym okresem dla lekkich win musujących. Spożywane jako aperitif, nie tylko „od święta”, podbiły…