Grzaniec, glühwein, glögg - okres jesienno-zimowy, a w szczególności okołoświąteczny, to bez wątpienia czas alkoholi grzanych. Przyjemnie ciepłe i rozgrzewające - ratują przemarznięty organizm, zapobiegają przeziębieniom i dodają uroku wieczorom…
Polacy niewątpliwie kochają „bąbelki”. Członkowie Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa twierdzą zgodnie - minione lato było złotym okresem dla lekkich win musujących. Spożywane jako aperitif, nie tylko „od święta”, podbiły…
Cydry to jeden z najszybciej rozwijających się rynków branży napojowej na świecie. Polska zaś jest trzecim, po Chinach i USA, producentem jabłek. W związku z powyższym wydaje się, że cydry…
Sierpień w Polsce nosi miano miesiąca trzeźwości. To dobra okazja, by przyjrzeć się nieco bliżej tematowi konsumpcji alkoholu i rozprawić się z mitami. Członkowie Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa apelują…
Lato i wakacje to dla wielu osób upragniony czas wyjazdów urlopowych, opalania, ale też grillowania. Któż z nas nie marzył zimą o soczystej karkówce z rusztu albo o aromatycznym ziemniaku?…
W pierwszej połowie czerwca Związek Pracodawców Polska Rada Winiarstwa gościł Komitet Wykonawczy AICV (L'Association des Industries des Cidres et Vins de fruits de l'U.E), organizacji zrzeszającej producentów cydrów i win…