Ma 25 lat, jest absolwentką Winogrodnictwa i Enologii na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, a od niedawna - junior sommelierką w luksusowej krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881. Gabriela Ziółkowska to tegoroczna laureatka…
Zaczynasz karierę w zawodzie sommeliera? Masz nie więcej niż 28 lat? Chcesz się dalej rozwijać? Jeśli tak, mamy dla Ciebie propozycję: weź udział w III Mistrzostwach Polski Młodych Sommelierów Chaîne…
- Jeżeli intencją ustawodawcy było ograniczenie spożycia alkoholu w Polsce, to proponowane zmiany tego nie uczynią, natomiast bardzo utrudnią prowadzenie biznesu – mówią szefowie firm zrzeszonych w Związku Pracodawców Polska…
Kodeks Dobrych Praktyk Marketingowych i porozumienie w sprawie stosowania znaków ostrzegających na etykietach to swoiste akty samoregulacji, które przyjęła i realizuje już polska branża winiarska. To dwie inicjatywy, ale jeden…
Na biurko Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi trafił wniosek Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa o nowelizację ustawy o wyrobach winiarskich. Powód? W związku z brakiem odpowiednich regulacji, polscy producenci fermentowanych…
To prawdopodobnie najstarszy napój alkoholowy, kojarzący się silnie z polską kulturą czasów szlacheckich. Ale pojawia się obawa, że bez odpowiednich zmian w przepisach, jego głównymi konsumentami pozostaną co najwyżej grupy…